Home
Mededelingen
Inzendingen
Agenda
Fotoalbum
De Geschiedenis
Gastenboek
Contact

Augustus 2018

In mermoriam Harry van Alebeek. 

 

Wij denken  aan Harry als een van ons, muzikanten van Die drei Dörfer Musikanten, want dat was hij. Toen hij drie jaar geleden  te kennen gaf dat het niet meer ging, het muziek maken, was het niet omdat hij het niet meer wilde, maar omdat het niet meer kon.

Harry heeft dertig jaar bij ons de tweede trompet- flügelhorn partij gespeeld, de technisch moeilijke en voor de muziek onmisbare partij. Wij konden op hem vertrouwen, hij kende de nummers en stond er als we hem nodig hadden. Het was hard werken, drie uur spelen, met een kwartiertje pauze, maar dat maakte hem niets uit. Je zag hem genieten. Bij een act, waarbij de muzikale koe werd bespeeld door Bert van de Weijdeven, was Harry degene die het glaasje bier tapte: bier in plaats van melk, steeds tot vermaak van het publiek en hemzelf. 

In de dertig jaar dat hij bij onze kapel heeft gespeeld hebben wij van alles gedaan: vier cd's opgenomen en gespeeld op grote buiten optredens, zoals bij De Gouden Leeuw op de Markt in Sint-Oedenrode, voor honderden gasten en in Oostenrijk op de Kitzbühlerhorn en de Hexenalm in Söll. Maar ook dichter bij huis in de feesttent in Rhenen en jarenlang op het Sixday toernooi in Sint-Michielsgestel. Allemaal optredens met veel muziek en plzier, want daar genoot hij van, muziek en gezelligheid onder elkaar. 

De hele kapel was ook uitgenodigd op de Gouden Bruiloft van Harry en Joke en zij vierden ook mee de feestelijk gelegenheden  bij de collega-muzikanten. Het was altijd genieten  van muziek en samen plezier hebben. 
Harry was vol van deze muziek en we vinden het een eer dat we gisteren , tijdens de avond wake een laatste muzikale groet mochten brengen aan deze volbloed muzikant. Zeker de tekst van het nummer Wir Musikanten brengt tot uitdrukking wat het betekent om samen muziek te maken:

Wij muzikanten, verenigd door spelen en zingen

zijn vrienden, een leven lang

Wij muzikanten, is harmonie puur in het bloed.

Muziek doet ons echt goed. 

Wij, Die drei Dörfer Musikanten, blijven hem gedenken als een van ons, als een muzikale broer. En als Harry,  van boven luisterend en misschien weer met een nieuw instrument meespelend, op zijn manier even lachtend heeft gezegd: Mooi stukske muziek gemaakt jongens! Ja Harry en deze keer speciaal voor jou, bedankt voor alle mooie jaren bij onze kapel. 

Wij wensen Joke, kinderen en kleinkinderen en verdere famulie en vrienden veel sterkte. 

 

Concertreis Die drei Dörfer Musikanten en Vriendenclub naar Duitsland juni 2017.

 

Door de VC is in oktober 2016 gestart met de voorbereiding van deze concertreis. Nadat in deze periode al werd aangegeven dat Hotel Alpin voor optredens in Winterberg en Schmallenberg kon en zou zorgen zijn Rieky en Els samen met Harrie en Tiny op 17 december naar Schmallenberg gereden om het programma aldaar door te nemen. Bij aankomst bleek dat de heer Roy Swartjes nog niets had geregeld. Wij hebben toen wel een goed gesprek gehad en de heer Swartjes bevestigde nogmaals dat de optredens geen probleem zouden opleveren. Hij beloofde op korte termijn  de optredens te gaan regelen. Begin januari ontvingen wij het bericht dat alleen het optreden in Schmallberg geregeld kon worden maar dat het Fremdenverkehramt  in Winterberg niet meewerkte. Door Tony zijn toen diverse andere mogelijkheden onderzocht. De keuze is toen gevallen op Hotel Der Brabander toch in Winterberg. Zaterdag 25 maart zijn Albert, Tiny, Els en Rieky naar de locatie vertrokken om deze nader te bekijken. Daar hebben wij mijn inziens duidelijke afspraken gemaakt. De reis zou door kunnen gaan aangezien er voldoende optredens geregeld waren. De kapel had zich goed voorbereid op de concerten. Maar maandag morgen werden wij opgeschrikt door het bericht van de ziekenhuis opname van Tonnie van der Sangen de vrouw van onze drummer Piet. De toestand van Tonnie was der mate slecht dat wij van het ergste moesten uitgaan. Helaas bleek dit maar al te waar en op woensdag middag in Tonnie overleden. In overleg met Piet was al afgesproken dat de reis van de kapel toch moest doorgaan. Onze voorzitter Martien is toen rond gaan bellen en via Anny Stobbe heeft Martien in de persoon van Toon Kluytmans een goede vervanger voor Piet gevonden. Ook voor Jan van de Wijdeven hebben wij op het laatste moment een vervanger kunnen regelen via Frenk van Roy. Han van der Eijnden was een uitstekende vervanger en heeft ook met verve zijn partij meegespeeld. Aangezien onze basblazer Toon met vakantie was heeft onze vaste vervanger Peter Meulendijks de reis meegemaakt.  

Zaterdag 17 juni was het vroeg verzamelen op De Steeg in Schijndel en op de Schijndelseweg 73 in Sint-Oedenrode. De geluidsinstallatie en de instrumenten werden vervoerd in het busje van Martien van Erp welke werd bestuurd door Jan van Boxtel. Iedereen was op tijd aanwezig en klokslag 8.00 uur vertrok de bus van Fassbender richting Duitsland. Na een tussenstop voorbij Essen bereikten wij ruim op tijd het Hotel Der Brabander in Winterberg. Het weer werkte op dat moment niet mee en het buiten optreden moest verplaatst worden naar binnen. Na enig passen en meten in de beschikbare ruimte kon de kapel om 14.00 uur beginnen met het optreden. Onze aanwezige fans en een aantal van de meestal Hollandse gasten hebben kunnen genieten van een mooi optreden al was er zeker in het begin een bedrukte stemming te bespeuren zowel in de kapel als bij onze medereizigers. Voor de muzikanten was het wel wennen met de invallers. Bij een nummer dreigde het even fout te gaan maar de kapel kon terug zien op een zeer geslaagd optreden met mooie muziek. Na afloop werd alles met verenigde krachten weer ingeladen en vertrokken wij naar ons Hotel Alpin in Schmallenberg. Nadat wij onze kamersleutels hadden gekregen en ons opgefrist hadden hebben wij in de eetzaal kunnen genieten van een uitgebreid koud en warm buffet wat uitstekend smaakte. Degene die wilden konden nog een wandeling maken naar het klooster vlak in de buurt. In het hotel was het ook goed vertoeven en onder genot van een drankje hebben wij de avond verder doorgebracht. 

Na het rijkelijk gevuld ontbijtbuffet togen Albert,Jan en Tiny al weer vrowg naar hotel Stoffels in Schmallenberg om aldaar alles weer op te bouwen. Met enige improvisatie toch gelukt om verder in de schaduw te zitten en onze mee gereisde fans onder de parasols zodat wij niet allemaal in de blakende zon moesten zitten. Ook enige trouwe vrienden uit Sint-Oedenrode en Veghel waren hier aanwezig en ook deze toehoorders hebben weer kunnen genieten van een mooi optreden. Door de familie Vorstenbosch uit Veghel werd een drankje aangeboden hetgeen zeer op prijs werd gesteld. Er waren wel wat Duitse bezoekers maar helaas voor zo'n optreden veel te weinig. Maar aan het weer kan het niet gelegen hebben want de temperatuur begon al flink te stijgen. Na afloop konden de muzikanten nog genieten van Duitse Bratwursten. Na alles weer in het bus geladen te hebben zijn de opbouwers al weer vertrokken naar ons hotel voor het volgende optreden. Ook hier was het weer passen en meten en dit keer zaten wij alle in de blakende zon. Omstreeks vijf uur was een ieder van ons reisgezelschap weer aanwezig en ook een groot aantal gasten van ons hotel. Gelukkig duurde het optreden hier niet zolang want ik geef je het te doen om zo een uur intensief muziek te maken pal in de zon bij een temperatuur van 33 graden. Om zes uur was ons muzikale gedeelte ten einde en werd het busje weer perfect ingeladen onder leiding van Jan en Albert met de overige leden van de kapel. Na een lekkere douche weer aangesloten bij het buffet en na afloop hiervan enige tijd buiten doorgebracht met een heel gezelschap van tervreden mensen. De rest van de avond werd een gezellig samenzijn van ons reisgezelschap. Helaas was het ongelukje met de lift de enige smet op deze avond. 

De volgende morgen hebben wij kunnen genieten van het ontbijt buffet waarna wij om 10.00 uur vertrokken naar het Kunstschmiede Museum in Oberkirch vlak bij Schmallenberg. Hier hebben wij op ons gemak rond kunnen kijken naar de vele kunstwerken welke binnen en buiten stonden opgesteld. Een mooi intermezzo van onze reis. Omstreeks twaalf uur zijn wij vertrokken richting Nederland. Na een tussenstop voorbij Dortmund reden wij richting de grens naar Soerendonk. Helaas duurde dat toch enigzins langer dan gepland want de bus begon kuren te vertonen. Gelukkig geen paniek en kon de bekwame chauffeur ons met enige vertraging afzetten bij Party Centrum Antoine in Soerendonk alwaar het afscheidsdiner gereed stond. Het was weer prima verzorgd en van alles ruim voldoende op de tafels. Na het bedankwoord van de voorzitter van Vriendenclub en de kapel ging de tocht verder naar Sint-Oedenrode en Schijndel om aldaar alles weer uit te laden en kon een ieder weer naar zijn eigen home. Een mooie concertreis was weer ten einde.  

 

juni 2017

In memoriam Tonnie vd Sangen

Wij kunnen het ons niet voorstellen, nog steeds niet, dat Tonnie zo plotseling uit het leven is weggerukt. Totaal onverwacht kwam het  bericht van haar herseninfarct en opname in het ziekenhuis. Direct daarna de grote schok toen bleek dat de dokters weinig kans op herstel zagen en daarmee Piet, Marcel en Brigitte en de overige betrokkenen niet veel hoop konden geven. Toch kwam het bericht van haar overlijden als een grote schok. Ongeloof, dat kan niet, dat Tonnie er niet meer is. Maar helaas en jawel. Tonnie is niet meer, het is niet te bevatten.

 

Wij kunnen ons Piet zonder Tonnie niet voorstellen: Voor ons waren ze onafscheidelijk met elkaar verbonden. Altijd zagen we hen samen bij de optredens. Samen kwamen ze, meestal als een van de eersten, bij de locatie aan. Vergezeld door Wim en Annie en sjouwend met de onderdelen van het drumstel.

Tonnie was Piet’s grootste fan! Ze genoot van de muziek, de gezelligheid en sfeer. Als de kapel bij een optreden ook wat vlotte dansmuziek speelde danste ze ook heel graag. Het was dan ook een moeilijke periode toen ze een operatie moest ondergaan voor een nieuwe heup, waardoor ze niet alleen niet kon dansen en tijdelijk zelfs een rolstoel nodig had.

Niks doen en Tonnie, pasten niet bij elkaar. Ze had het er heel moeilijk mee dat Piet zelfs haar taken in de huishouding moest overnemen en de dingen op de Piet-manier deed. Ze moedigde Piet dan aan op haar manier. Totdat Piet zei: Nou is het genoeg, ik parkeer je met rolstoel en al in de tuin op de rem als het zo doorgaat! Of dat geholpen heeft weet ik niet. En komende tijd zal Piet de aanmoedigingen om door te gaan misschien wel node missen.

 

Tonnie oefende want ze wilde weer onafhankelijk zijn en ze herstelde dan ook en genoot ervan weer mee te kunnen doen.

Bij het optreden bij de Gouden Leeuw van nog maar een paar weken geleden was ze heel enthousiast omdat ook haar broer Ad en zijn vrouw Ricky aanwezig waren en lid wilden worden van de vriendenclub. Ze hield van het samen zijn en vrienden om zich heen.

 

En nu plotseling is ze er niet meer. We missen haar. We missen haar belangstelling voor anderen. We missen Tonnie tussen de andere partners van de muzikanten, inhakend en meedeinend op de muziek, commentaar gevend als ze vond dat iets niet ging zoals het moest, met verhalen over de vakantie van Marcel en Brigitte en bespreken waar ze na het optreden zouden gaan eten. We missen Tonnie.

 

Wij hopen dat Piet, door herinneringen aan Tonnie met ons te delen, steun vindt in het maken van muziek met zijn mede muzikanten en het praten over Tonnie en zijn gemis en verdriet. Want dat willen we graag samen dragen. Immers als je vreugde deelt, vermenigvuldig je de vreugde. Als je leed deelt, draag je dat samen, want gedeelde smart is halve smart.

 

Beste Piet, Marcel en Brigitte, andere familieleden; namens Die Drei Dörfer Musikanten wens ik je veel sterkte komende tijd, samen vinden we steun in de muziek en in de mooie herinneringen aan Tonnie.

 

 

André van der Leest

=====

 

december 2016

In memoriam Toon van Denken

Toon was zowel een stille kracht als een stille genieter wat onze muziek betreft.Je hoorde hem eigenlijk nooit commentaar geven op de muziek of zo. Als hij er was deed hij graag mee, ja, hij blies zijn partijtje zeker graag mee. Tussen de andere jongens van de napik deed hij zijn werk. Belangrijk, want die sectie vormt de motor van het orkest!
Vanaf 2009 was hij lid van Die Drei Dörfer Musikanten en daarvoor speelde hij geruime tijd bij Amatinka. Totdat die kapel werd opgeheven. Dat heeft hem verdriet gedaan: géén muziek meer maken, dat kon toch niet waar zijn! Hij was dan ook blij met zijn komst naar onze kapel, en wij met hem. Meermaals heeft hij dat ook laten blijken. Ook met het aanreiken van ideeën. André, zei hij dan, dit is een mooi nummer!

 

Of: dit is een mooie CD! Heb je die al? Meestal had ik die niet en dan zorgde hij voor een ongetwijfeld illegale kopie van de CD, inclusief het juiste ook illegaal gekopieerde hoesje erbij.
Toon was vol van deze muziek en ik vind het dan ook bijzonder fijn dat wij in de gelegenheid zijn gesteld om een laatste groet te brengen aan deze volbloed muzikant, op onze manier: met muziek.Zijn favoriete nummers hebben we vandaag gespeeld: ‘Polka mit Herz’: de titel zegt precies wat Toon hiervoor voelde! ‘Als ik ga’: een speciaal verzoek wat ons nog de nodige moeite kostte, aangezien we dat tot vorige week nog niet kende en dus ook niet op ons repertoire hadden staan! Gewoon ff doorwerken met z’n allen, want voor Toon doen we dat graag. Ook ‘Wir Muzikanten‘ brengt tot uitdrukking wat we bedoelen met muziek maken.

De tekst alleen al:

 

 

Wir Musikanten, vereint durch Spiel und Gesang

Sind befreundet, ein Leben lang

Uns Musikanten, ist Harmonie pur ins Blut.

Musik die tut uns echt gut

 

 Wij muzikanten, verenigd door spelen en zingen

Zijn vrienden, een leven lang

De muzikanten, is harmonie puur in het bloed.

Muziek doet ons echt goed.

 We hopen dat onze muziek ook voor u een kleine troost kan brengen in het besef dat het hart van Toon erg nauw verbonden was met deze muziek. Wij, Die Drei Dörfer Musikanten, blijven hem gedenken als een van ons, als een muzikale broer. En ik denk dat Toon zo stiekem luisterend daarboven, oefenend misschien met een nieuw een instrument, een harpje i.p.v. trombone,  hoewel ik me dat lastig kan voorstellen moet ik zeggen, maar goed, misschien heeft hij toch nog even zijn duim opgestoken. Mooi stukske muziek gemaakt jongens!

Ja Toon, en deze keer heel speciaal voor jou.

 

Dank dat je er was!

 

 

 

=====

 

februari 2015

Afscheid van Harrie van Alebeek

 

Na een periode van 30 jaar muziek maken bij onze kapel heeft Harrie van Alebeek aangegeven te stoppen met het bespelen van de trompet en flügelhorn. Zoals hij zelf zei: ‘Ik doe het nog heel graag dat muziek maken, maar het wordt me allemaal een beetje teveel. Ik vind het ook steeds moeilijker worden om me goed te concentreren op de muziek, precies mijn partij goed mee te spelen en ook speelt mijn leeftijd inmiddels behoorlijk mee’.

Voor een dergelijk besluit kunnen wij alleen maar begrip tonen. We zullen Harrie zeker missen want hij blies zijn partij altijd zeer goed mee.

Vanaf 1 april 1985 was Harrie lid van Die drei Dörfer Musikanten, dus op de kop af 30 jaar. Hij heeft met ons zo’n beetje alles meegemaakt; heeft vier CD’s mee opgenomen en vele, vele optredens verzorgd. Uitgaande van gemiddeld een kleine 20 optredens per jaar zijn dat in totaal dus 600 optredens! Hierbij waren grote buiten-optredens op terrassen zoals bij ‘De Gouden Leeuw’ in St. Oedenrode, waar we jaarlijks enkele honderden gasten mochten vermaken met onze muziek.

Ook optredens in het buitenland, in Oostenrijk op de Kitzbühler Horn en de Hexenalm, in Duitsland in Bad Laasphe en Altenahr. Maar ook dichter bij huis in de feesttent in Rhenen, De Zwaan in Son en Breugel, De Vriendschap in Boskant en niet te vergeten jarenlang het Six-day toernooi in St. Michielsgestel. Allemaal optredens met veel karakter, veel muziek en plezier, waarbij Harrie zich steeds volledig heeft ingezet. Dat viel niet altijd mee, want een optreden van Die drei Dörfer Musikanten is als regel drie uur lang met slechts één korte pauze van een kwartier. Petje af dat Harrie dat al die tijd heeft volgehouden want zijn leeftijd, je zou het niet zeggen maar Harrie is inmiddels tachtig jaar, speelt de laatste tijd zeker mee.

Wij hebben zeer veel waardering voor Harrie en willen hem graag bedanken voor 30 jaar goeie muziek! Maar, hoe doe je dat dan, iemand bedanken met een dergelijke staat van dienst? Zeker als Harrie zelf aangeeft dat hij niet op de voorgrond wil staan, geen huldigingen voor het publiek wil en al evenmin woorden van dank en zo meer wil horen. Nee, Harrie wil wel muziek maken op een podium, maar duidelijk niet worden toegesproken. Ook dat respecteren wij natuurlijk, zij het met moeite. Want als er iemand is die een dergelijke hulde heeft verdiend, dan is het Harrie wel.

Inmiddels hebben we en mooie bos bloemen en een bon ‘diner-voor-twee’ bij hem bezorgd met daarbij de dank namens alle muzikanten. En als we als kapel weer eens een klein feestje organiseren onder elkaar, dan nodigen we Harrie en zijn vrouw zeker uit om samen feest te vieren. Nogmaals: Harrie: bedankt voor 30 jaar muziek! Het ga je goed.

 

Namens alle muzikanten van Die drei Dörfer Musikanten

 

=====

 

februari 2015

In memoriam Toon Offermans

 

 

Afgelopen dinsdag 24 februari ontvingen wij het bericht dat ons oud-lid Toon Offermans op zaterdag 21 februari was overleden. Toon is vierenzeventig jaar geworden en is overleden in De Watersteeg in Veghel waar hij al weer enkele jaren verbleef.

Toon was een muzikant in hart en nieren en is meer dan vijfe twintig jaar lid geweest van Die drei Dörfer Musikanten. In juli 1986 is hij lid geworden door toe doen van het eveneens overleden oud-lid Hans van Geffen. Toon was een muzikant die als hij eenmaal zijn partij kende, zich door niemand van de wijs liet brengen. Ik heb al die jaren veel steun van hem ondervonden en samen fijn muziek gemaakt op de saxofoon en klarinet.

Toon is ook de oprichter van onze Vriendenclub en heeft zich de eerste jaren hiervoor geweldig ingespannen. Toon was altijd in de weer voor de kapel en in de begin jaren heeft hij tijdens zijn werk dikwijls van ploeg geruild om naar de repetitie te komen of naar de uitvoeringen.

Voor de kapel kwam in 2011 al aan het licht dat hij zijn partij niet meer kon spelen zo als het moest. Daarbij kwam dat hij door lichamelijke ongemakken niet in staat was een verhoogd podium te betreden en het vervoer leverde ook problemen op. Al vrij snel is Toon opgenomen in De Watersteeg in Veghel alwaar wij hem nog een afscheidsconcert hebben aangeboden. Moge hij rusten in vrede.

 

Namens Die drei Dörfer Musikanten

Tiny Hubers

 

======

 

augustus 2014

In memoriam Frans van Velzen

 

Als voorzitter van Die drei Dörfer Musikanten wil ik namens de kapel en de Vriendenclub een dankwoord uitspreken aan de heer Frans van Velzen. Frans was een graag geziene gast tijdens de optredens van de kapel en vroeg steenvast om zijn lievelingsnummer nummer 112, wat meestal dan ook ingepast werd. Ook ging hij mee op onze concertreizen en hij had het dan ook erg naar zijn zin. Maar vooral was Frans onze grote hoofdsponsor. Hij bouwde zelf een splinter nieuwe dichte aanhanger waar wij als kapel al onze spullen mee konden vervoeren naar onze optredens. Al snel werd het geluid uitgebreid en met een groot mengpaneel erbij werd de aanhanger al snel te klein. Frans bouwde gewoon een nieuwe grotere en deze voldoet nog steeds. Dit alles was pro-deo zolang als wij hem willen gebruiken. Wij zijn Frans dan ook voor altijd dankbaar. Frans was een man van zijn woord, eerlijk en recht door zee. Recht is recht en krom is krom. Frans zal voor altijd in onze harten blijven. Wij wensen familie, Nelly, vrienden en kennissen heel veel sterkte toe met dit zware verlies.

 

Namens Vriendenclub en Die drei Dörfer Musikanten

Martien van Erp

 

 

                           

 

 

  

Eens komt de tijd van afscheid

 

Dat geldt voor ons allemaal

Weest gerust, we leven voort!

‘Want deze klanken zullen nooit vergaan, zolang de muziek blijft bestaan’.

Muziek van mijn hart.

Nou moet ik gaan, houdoe en tot ziens!

 

 

 

 

 Top