Home
Mededelingen
Inzendingen
Agenda
Fotoalbum
De Geschiedenis
Gastenboek
Contact

Mededelingen

Woensdag 8 mei: vandaag begon de repetitie om 19.00 uur zodat een ieder na afloop naar het voetballen kon kijken. Vandaag ook maar een afmelding zodat wij een bijna volledige bezetting hadden. Zijn bezig met verschillende nieuwe nummers en de nummers die wij al geruime tijd spelen weer eens doorgespeeld. 

 

Woensdag 1 mei: Helaas was er vanavond maar een van onze muzikanten afwezig. Dat is jammer. Hebben weer flink gerepeteerd op een aantal moelijke nummers. 

 

Woensdag 24 april: André had andere verplichtingen zodat onze 2e dirigent Toon de repetitie heeft geleidt. Tot overmaat van ramp was Martien ziek zodat wij geen 1e partij bij de flügelhorn hadden. Gelukkig kan Mart ook deze partij spelen. Hebben een groot aantal nummer gespeeld.

 

Zaterdag 20 april: optreden bij de Zonnebloem Uden in Eigen Herd. Dit optreden is tot stand gekomen dankzij de broer van onze muzikale leider Johan van der Leest. In een volle zaal hebben wij een mooie middag verzorgd voor de leden van de Zonnebloem afdeling Uden. Is zeker voor herhaling vatbaar. 

 

Woensdag 17 april: vanavond ben ik zelf de enige afwezige op de repetitie. Jan ook weer present om te bekijken hoe het gaat met de nummers die wij momenteel aan het repeteren zijn. 

Woensdag 10 april: weer een goede aanwezigheid van de leden op deze repetitie avond. Flink aan het repeteren op enkele heel pittige nummers. Yvonne ziek. 

 

Woensdag 3 april: vandaag zijn alle leden aanwezig om de onlangs uitgereikte muzieknummers door te nemen.

Woensdag 27 maart: deze repetitie was enkel Frenk niet aanwezig. Jan ook weer aanwezig en zijn door hem de nieuwste uitgereikt nummers onderhanden genomen. Het zal niet meevallen om deze allemaal te gaan uitvoeren.  

 

Woensdag 20 maart: vanavond was de enige afwzige Mart daar deze andere verplichtingen had. Verschillende nieuwe nummers op de lessenaar gelegd om uit te proberen. Peter trakteerde op de bekende grote appelflappen van wege goede berichten vanaf het thuis front. 

 

Vrijdag 15 maart: optreden na afloop van de Algemene Jaarvergadering van de VC in  't Zuid Plein 1944 in Schijndel. 

Na een kort durende vergadering een programma gespeeld welk goed in de smaak viel bij de aanwezige vrienden. 

 

Woensdag 13 maart: vanavond weer eens een repetitie waarop een ieder aanwezig was. 

 

Woensdag 6 maart: vanavond toch gewoon repetitie zo daags na de karnaval. André was verlaat door de file op de A2 zodat Toon het eerste gedeelte van de repetitie voor zijn rekening nam. Mart was verhinderd door werkzaamheden thuis en Frenk had zich al eerder afgemeld. Peter nog niet helemaal hersteld van zijn verkoudheid. 

 

Woensdag 27 februari: zelf niet aanwezig in verband met een ander optreden. Peter heeft zich afgemeld daar hij een fikse verkoudheid heeft opgelopen. Ook André wegens familie omstandigheden niet aanwezig. Gelukkig Jan weer present. 

 

Zaterdag 22 februari ontvingen wij het bericht van het overlijden van de moeder van onze muzikale leider André van der Leest. Mevrouw Riet van der Leest- van Oirschot overleed op donderdag 21 februari in de leeftijd van 95 jaar. Zij was een trouwe fan van onze kapel. Wij wensen André en Pauline  en verdere familie heel sterkte de komende tijd. 

 

Woensdag 20 februari: deze avond staat de repetitie weer onder leiding van André. Er zijn weer een flink aantal nummers doorgespeeld welke wij al een hele poos niet gespeeld hebben. Mari is in Oostenrijk kijken of de sneeuw er nog ligt. Yvonne heeft zich ook weer moeten afmelden. Een mogelijk nieuwe flügelhorn speler heeft zich aangemeld. Gaan een instrument voor hem in orde maken en voor de nodige bladmuziek zorgen zodat hij volgende week al mee kan spelen. 

 

Woensdag 13 februari: Martien is weer present na zijn ziekte. Ook Mart was vandaag aanwezig in tegenstelling tot eerdere berichten. Frenk is met vacantie zodat hij de enige afwezige is. De repetite stond deze avond voor de eerste keer onderleiding van onze invaller dirigent Toon van de Tillart. 

 

Woensdag 6 februari: helaas is onze voorzitter nog steeds niet hersteld en is deze avond de enige afwezige. Gelukkig is Yvonne  weer present. Ook deze avond weer een groot aantal nummers gespeeld welke al een hele poos niet zijn uitgevoerd. De meeste zitten er nog wel in.   

 

Woensdag 30 januari: De afwezigen van vorige week zijn nog niet terug en ook Peter heeft zich afgemeld. Daar tegenover staat dat Jan voor de eerste keer dit jaar weer present is om de repetitie te leiden. Ook deze avond veel nummers doorgespeeld.

 

Afgelopen week het bericht ontvangen van het plotselinge overlijden van Harrie Dahmen. Harrie was samen met Mia de uitbaters van De Gouden Leeuw op de Markt in Sint-Oedenrode. Hier heeft de kapel gouden tijden beleefd met een groot aantal optredens. Wat vooral is blijven hangen zijn de broodjes na de optredens en de drankjes die wij voor tijdens en na het optreden mochten ontvangen. Het was altijd af. Heel veel sterkte gewenst om dit verlies te dragen. 

 

Woensdag 23 januari: onze voorzitter heeft het flink te pakken en ontbreekt vanavond. Ook Yvonne niet aanwezig. Flink aan het doorspelen van nummers welke nog de nodige aandacht verdienen. 

 

Woensdag 16 januari de Algemene ledenvergadering. 

 

Woensdag 9 januari: vanavond weer de wekelijkse repetitie zonder onze muzikale leider André en Yvonne. Dit keer hebben wij nummers gespeeld welke niet zijn uitgevoerd tijdens ons Nieuwjaarsconcert. Wij zijn gekomen tot nummer 35. 

 

Zondag 6 januari: het eerste optreden van 2019 is het Nieuwjaarsconcert in Sociaal Cultureel Centrum De Vink in Schijndel. Een grote opkomst van onze vrienden deze zondag middag in het nieuwe jaar. Mart Rijkers heeft voor de eerste keer weer meegespeeld en dat was duidelijk te merken. Wij hebben een gevarieerd programma ten gehore gebracht met een aantal nieuwe muziekwerken. Zo was er de wereldpremière van de door de Vriendenclub geschonken en voor ons geschreven Drei Dörfer Polka. Wij kunnen terug zien op een geslaagd concert.

 

Woensdag 2 januari: de generale repetitie voor ons Nieuwjaarsconcert. Zonder onze muzikale leider hebben wij het gehele programma voor zondag doorgespeeld. Het zal een mooi concert worden afgaande op hetgeen wij vanavond ten gehore brachten.  

 

Donderdag 27 december: de laatste repetitie van 2018. Cor heeft andere verplichtingen en is als enigste niet aanwezig. Ook Mart is weer present. Flink gerepeteerd voor ons Nieuwjaarsconcert. 

 

Woensdag 19 december: weer met goede moed naar de repetitie maar al bij het inspeel nummer is duidelijk dat het nog niet gaat lukken. Daar het instrument van Anny stuk gaat krijgt zij mijn klarinet en ga zitten luisteren wat de andere muzikanten ten gehore brengen. Jan is vanavond weer in vorm. Mart is ook weer aanwezig terwijl Yvonne zich heeft afgemeld. 

 

Woensdag 12 december: vanavond zit ik met veel pijn thuis op de bank. Een ontstoken tand/kaak zorgt er voor dat het niet te harden is. Morgen middag kan ik gelukkig terecht en gaan ze er iets aan doen. 

 

Woensdag 5 december: deze avond brengen wij thuis door.

 

Woensdag 28 november: ook op deze repetitie is Jan aanwezig aangezien André nog verplichtingen had inzake de verkiezingen in de nieuwe gemeente. Cor had problemen met zijn koortslip en heeft niet veel meegespeeld. Verder door Jan de nummers voor het nieuwjaarsconcert doorgenomen. 

 

Zondag 25 september: optreden in het Aatrium in Veghel in het kader van ons jubileum. Ben hier zelf niet aanwezig geweest maar zo als ik vernomen heb is dit optreden weer prima verlopen. De bewoners hebben kunnen genieten van ons optreden. 

 

Woensdag 21 november: vanavond was Jan weer aanwezig daar André in zijn gemeente bij de verkiezingen moest zijn. Toon had andere verplichtingen ivm met de Prinsenreceptie in Zijtaart en Yvonne was door haar rug gegaan. Flink gerepeteerd. Mart ook weer aanwezig. 

 

Zaterdag 17 november: optreden in het Sint Barabara, Wijbosch in Schijndel. Mooie zaal en heel veel toehoorders bij dit optreden. 

 

Woensdag 14 november: een complete kapel aanwezig op deze repetitie avond. Ons programma van het Nieuwjaarsconcert flink onderhanden genomen. 

 

Zaterdag 10 november: optreden tijdens de dag van de Mantelzorgers in Cunera in Heeswijk-Dinther. In een wat kleine zaal hebben wij deze middag opgeluisterd met onze muziek. In de zaal, meestal gezeten in een rolstoel, een dertigtal patienten met hun naaste verzorgers. Er was volop te eten en te drinken zowel voor de gasten als voor ons. Vanmiddag hadden wij een complete kapel.    

 

Woensdag 7 november: Christ is wel terug van vakantie maar heeft nu last van zijn arm. In het Casino geweest? Zaterdag doet hij weer mee heeft hij gezegd. Vandaag flink aan de bak geweest om de puntjes op de noten te zetten. Verder vandaag iedereen aanwezig. 

 

 

 

 

Top