Home
Mededelingen
Inzendingen
Agenda
Fotoalbum
De Geschiedenis
Gastenboek
Contact

Mededelingen

Zondag 7 juli: het laatste optreden voor de vakantie bij de fietstocht en BBQ van de Vriendenclub bij De Vink. Ook nu weer prachtig weer om te fietsen en na afloop genieten van de muziek van de kapel. Weer een geslaagde middag. 

 

Zaterdag 6 juli: ditmaal een terrasconcert op zaterdag en wel bij Het Tramhuys in Schijndel. Een heel mooie locatie met een schitterend terras waar het goed toeven is. Het weer was ook prima voor dit optreden en het talrijke publiek kon weer genieten van onze muziek. 

 

Woensdag 3 juli: de laatste repetitie voor ons zomerreces. Een ieder aanwezig en hebben ons terdege voorbereid op de komende concerten komend weekend bij het Tramhuys en de BBQ van de Vriendenclub.

 

Oud-Rijsingen maakt goede doelen blij.

Vrijwel dagelijks brengen inwoners van Sint-Oedenrode en omstreken bergen oud papier naar buurtschap Oud-Rijsingen. Dat levert ieder jaar een mooie zakcent op voor de buurtvereniging , maar het grootste deel wordt geschonken aan goede doelen. Ieder jaar is dat een moment waar het buurtschap naar uit kijkt. Zo ook afelopen zaterdagmiddag toen de schaduw van wat bomen werd opgezocht om vertegenwoordigers van maar liefst vier goede doelen te ontvangen. Zo ook de kapel in persoon van onze voorzitter Martien van Erp. Martien mocht een cheque van maar liefst 400 euro in ontvangst nemen. Buurtvereniging Oud-Rijsingen onze hartelijke dank. 

 

 

 

Zondag 30 juni: ons eerste terrasconcert van dit jaar. Ook nu weer de locatie bij café D'n Toel in Olland. Aangezien het terras op deze locatie is aangepast was het niet noodzakelijk om onze tent op te bouwen. Dat scheelt een hele boel werk. Het was er niet zo warm meer als de dag daarvoor dus het was heerlijk om plaats te nemen en te genieten van onze muziek. Het terras was dan ook de gehele middag goed gevuld en wij kunnen terugzien op een geslaagd concert. 

 

Woensdag 26 juni: Christ had alles weer netjes opgesteld maar was verder niet aanwezig deze avond. Verder was een ieder aanwezig zo ook Jan. Weer een goede repetitie gehad. 

Woensdag 19 juni: aangezien ik enkele dagen in Friesland verbleef niet aanwezig op de repetitie.  

Woensdag 12 juni: daar mijn kleinzoon zijn Havo-diplom heeft behaald was ik deze avond niet aanwezig.

 

Woensdag 5 juni: vanavond was ik zelf degene die het volgende nummer doorgaf. Wij zijn verder gegaan waar Toon de vorige week was gebleven en hebben een groot aantal nummers doorgespeeld. 

Woensdag 29 mei: vandaag was het weer de beurt van Toon om de repetitie te leiden. André nog steeds met vakantie en ook Yvonne is er op uit getrokken. Door Toon zijn weer een groot aantal nummers op de lessenaar gelegd en hebben ons de hele avond niet hoeven te vervelen. 

Woensdag 22 mei: wat er verschil met vorige week. Behalve André nu een ieder aanwezig. Jan ook weer present en heeft de moeilijke nummer onderhanden genomen. Het wordt een heel karwei om deze nummers uit te voeren. 

Woensdag 15 nei: aangezien onze muzikale leider 3 weken met vakantie is heeft Toon de repetitie verder geleid. Toon heeft het niet getroffen want verder waren Anny, Yvonne, Peter en Tiny niet aanwezig. De overige muzikanten zich niet verveeld en zijn flink aan de bak gemoeten.  

 

Woensdag 8 mei: vandaag begon de repetitie om 19.00 uur zodat een ieder na afloop naar het voetballen kon kijken. Vandaag ook maar een afmelding zodat wij een bijna volledige bezetting hadden. Zijn bezig met verschillende nieuwe nummers en de nummers die wij al geruime tijd spelen weer eens doorgespeeld. 

 

Woensdag 1 mei: Helaas was er vanavond maar een van onze muzikanten afwezig. Dat is jammer. Hebben weer flink gerepeteerd op een aantal moelijke nummers. 

 

Woensdag 24 april: André had andere verplichtingen zodat onze 2e dirigent Toon de repetitie heeft geleidt. Tot overmaat van ramp was Martien ziek zodat wij geen 1e partij bij de flügelhorn hadden. Gelukkig kan Mart ook deze partij spelen. Hebben een groot aantal nummer gespeeld.

 

Zaterdag 20 april: optreden bij de Zonnebloem Uden in Eigen Herd. Dit optreden is tot stand gekomen dankzij de broer van onze muzikale leider Johan van der Leest. In een volle zaal hebben wij een mooie middag verzorgd voor de leden van de Zonnebloem afdeling Uden. Is zeker voor herhaling vatbaar. 

 

Woensdag 17 april: vanavond ben ik zelf de enige afwezige op de repetitie. Jan ook weer present om te bekijken hoe het gaat met de nummers die wij momenteel aan het repeteren zijn. 

Woensdag 10 april: weer een goede aanwezigheid van de leden op deze repetitie avond. Flink aan het repeteren op enkele heel pittige nummers. Yvonne ziek. 

 

Woensdag 3 april: vandaag zijn alle leden aanwezig om de onlangs uitgereikte muzieknummers door te nemen.

Woensdag 27 maart: deze repetitie was enkel Frenk niet aanwezig. Jan ook weer aanwezig en zijn door hem de nieuwste uitgereikt nummers onderhanden genomen. Het zal niet meevallen om deze allemaal te gaan uitvoeren.  

 

Woensdag 20 maart: vanavond was de enige afwzige Mart daar deze andere verplichtingen had. Verschillende nieuwe nummers op de lessenaar gelegd om uit te proberen. Peter trakteerde op de bekende grote appelflappen van wege goede berichten vanaf het thuis front. 

 

Vrijdag 15 maart: optreden na afloop van de Algemene Jaarvergadering van de VC in  't Zuid Plein 1944 in Schijndel. 

Na een kort durende vergadering een programma gespeeld welk goed in de smaak viel bij de aanwezige vrienden. 

 

Woensdag 13 maart: vanavond weer eens een repetitie waarop een ieder aanwezig was. 

 

Woensdag 6 maart: vanavond toch gewoon repetitie zo daags na de karnaval. André was verlaat door de file op de A2 zodat Toon het eerste gedeelte van de repetitie voor zijn rekening nam. Mart was verhinderd door werkzaamheden thuis en Frenk had zich al eerder afgemeld. Peter nog niet helemaal hersteld van zijn verkoudheid. 

 

Woensdag 27 februari: zelf niet aanwezig in verband met een ander optreden. Peter heeft zich afgemeld daar hij een fikse verkoudheid heeft opgelopen. Ook André wegens familie omstandigheden niet aanwezig. Gelukkig Jan weer present. 

 

Zaterdag 22 februari ontvingen wij het bericht van het overlijden van de moeder van onze muzikale leider André van der Leest. Mevrouw Riet van der Leest- van Oirschot overleed op donderdag 21 februari in de leeftijd van 95 jaar. Zij was een trouwe fan van onze kapel. Wij wensen André en Pauline  en verdere familie heel sterkte de komende tijd. 

 

Woensdag 20 februari: deze avond staat de repetitie weer onder leiding van André. Er zijn weer een flink aantal nummers doorgespeeld welke wij al een hele poos niet gespeeld hebben. Mari is in Oostenrijk kijken of de sneeuw er nog ligt. Yvonne heeft zich ook weer moeten afmelden. Een mogelijk nieuwe flügelhorn speler heeft zich aangemeld. Gaan een instrument voor hem in orde maken en voor de nodige bladmuziek zorgen zodat hij volgende week al mee kan spelen. 

 

Woensdag 13 februari: Martien is weer present na zijn ziekte. Ook Mart was vandaag aanwezig in tegenstelling tot eerdere berichten. Frenk is met vacantie zodat hij de enige afwezige is. De repetite stond deze avond voor de eerste keer onderleiding van onze invaller dirigent Toon van de Tillart. 

 

Woensdag 6 februari: helaas is onze voorzitter nog steeds niet hersteld en is deze avond de enige afwezige. Gelukkig is Yvonne  weer present. Ook deze avond weer een groot aantal nummers gespeeld welke al een hele poos niet zijn uitgevoerd. De meeste zitten er nog wel in.   

 

Woensdag 30 januari: De afwezigen van vorige week zijn nog niet terug en ook Peter heeft zich afgemeld. Daar tegenover staat dat Jan voor de eerste keer dit jaar weer present is om de repetitie te leiden. Ook deze avond veel nummers doorgespeeld.

 

Afgelopen week het bericht ontvangen van het plotselinge overlijden van Harrie Dahmen. Harrie was samen met Mia de uitbaters van De Gouden Leeuw op de Markt in Sint-Oedenrode. Hier heeft de kapel gouden tijden beleefd met een groot aantal optredens. Wat vooral is blijven hangen zijn de broodjes na de optredens en de drankjes die wij voor tijdens en na het optreden mochten ontvangen. Het was altijd af. Heel veel sterkte gewenst om dit verlies te dragen. 

 

Woensdag 23 januari: onze voorzitter heeft het flink te pakken en ontbreekt vanavond. Ook Yvonne niet aanwezig. Flink aan het doorspelen van nummers welke nog de nodige aandacht verdienen. 

 

Woensdag 16 januari de Algemene ledenvergadering. 

 

Woensdag 9 januari: vanavond weer de wekelijkse repetitie zonder onze muzikale leider André en Yvonne. Dit keer hebben wij nummers gespeeld welke niet zijn uitgevoerd tijdens ons Nieuwjaarsconcert. Wij zijn gekomen tot nummer 35. 

 

Zondag 6 januari: het eerste optreden van 2019 is het Nieuwjaarsconcert in Sociaal Cultureel Centrum De Vink in Schijndel. Een grote opkomst van onze vrienden deze zondag middag in het nieuwe jaar. Mart Rijkers heeft voor de eerste keer weer meegespeeld en dat was duidelijk te merken. Wij hebben een gevarieerd programma ten gehore gebracht met een aantal nieuwe muziekwerken. Zo was er de wereldpremière van de door de Vriendenclub geschonken en voor ons geschreven Drei Dörfer Polka. Wij kunnen terug zien op een geslaagd concert.

 

Woensdag 2 januari: de generale repetitie voor ons Nieuwjaarsconcert. Zonder onze muzikale leider hebben wij het gehele programma voor zondag doorgespeeld. Het zal een mooi concert worden afgaande op hetgeen wij vanavond ten gehore brachten.  

 

 

 

 

Top